5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article



Yangın kapısı nedir ve ne hizmete yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini bulmak karınin kullanılan bir kapıdır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve duman sızdırmaz özellikleri olmak zorundadır.

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri dışında hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized birli necessary are stored on your browser bey they are essential for the working of basic functionalities of the website.

Yangın Bapsı Kolu aşağı sağlıklı itilerek bapnın kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü şube konstrüksiyonsında kullanılır. Ateş takkadak ihtiyaç duyulan bu aparat olabildiğince fonksiyonel ve dört dörtlük olmalıdır.

Bununla yanında bayağıdaki kriterlere iye olan yerlerde uslu yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zorunlu olarak olması onaylama edilir.

Dolgular ile kapı işsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın kapısı itimat kilidi ile Yangın Çıkış Kapısı emniyetli Yangın Merdiveni Kapısı hale getirilmektedir.

Evlerin ve iş yerlerinin emniyetliği, ortamında mevcut insanlarla müşterek değerli eşyaları mukayyet olmak yerine…

Bu kapılar üs olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan geçmek üzere dü gruba ayrılır.

Yangın kapısı acil çıkış bâtınin kullanılacaksa o dem gerekli koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en azca 1.

Adida en birinci sınıf ve hoş düşüncemlı yangın bapsı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın bapları uluslararası akredite tesislar aracılığıyla test edilmiş ve onaylanmıştır.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı ekseriyetle 60 dakika, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın bapsı ne kullanılır? Yangın Yangın Kapısı bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından alacaklanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından kontrolör edilen işleyiş yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Report this wiki page